Meest recente berichten
Urban-Green building nature - Rotterdam
20234
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20234,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
ABOUT THIS PROJECT

Ontwerpen en vormgeven is het vertalen van een emotie naar iets tastbaars. Een bijzonder ontwerp uitvoeren gaat vaak gepaard met zowel product- als technische kennis. Een succesvol tuinarchitect moet de spil zijn tussen emotie en techniek. Gevoed door de opleiding Tuinarchitectuur en Landschapsinrichting in Velp en het uitoefenen van verschillende technische beroepen heb ik mijzelf de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot iemand met een passie voor kunst en vormgeving en een goed technisch inzicht. Een realistische blik op een ontwerp is belangrijk om dit betaalbaar te houden en daar ligt mijn kracht. Kleine aanpassingen in de ontwerpfase kunnen een grote uitwerking hebben op het budget.

“Een goede balans tussen creativiteit en uitvoering is een speerpunt van mijn werkwijze”

Bouwmaterialen in pure vorm zijn vaak al een schoonheid op zich, de kunst is om dit te benadrukken door herhaling en terugkerende accenten. In mijn ontwerpen probeer ik zoveel mogelijk uit te gaan van pure materialen; beton, ruw hout, rvs en natuursteen. Een tuin of buitenruimte moet ontworpen zijn voor de persoon die er gebruik van maakt. Het is een verlengstuk van het huis. Een gedegen ontwerp gaat gepaard met een goed overleg tussen opdrachtgever en ontwerper. De schoonheid van een tuin zit in de afwerking van de pure materialen. Een constructie gemaakt met vakmanschap mag in het zicht zitten zodra er aandacht is besteed aan de details.Gedurende de uitvoering begeleid ik zelf het project en schakel ik, daar waar nodig, de expertise in van externen krachten, een ieder met zijn eigen visie en passie op zijn vakgebied. De beplanting wordt als laatste geplaatst in een project maar komt als eerste aan bod in de ontwerpfase. Ook hierin is goed overleg met de opdrachtgever een belangrijk aspect. Het spelen met kleur en vorm verdeeld over de verschillende seizoenen maakt een tuin bijzonder in alle jaargetijden.

CATEGORY:
KUNST, TUINEN