Meest recente berichten
Drijvende Sanitatie unit voor Bangladesh - Urban-Green
20665
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20665,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Drijvende Sanitatie unit voor Bangladesh

ABOUT THIS PROJECT

Drijvend helofytenfilter

Een helofytenfilter is een groen, ecologisch en budgetvriendelijk waterzuiveringssysteem dat met behulp van gewassen en bacteriën water zuivert. Door dit systemen nu ook in een drijvende vorm te ontwikkelen, worden ongekende mogelijkheden gecreëerd voor land- en woningbouw in onder meer overstromingsgebieden.

Schoon water zonder gebruik van dure filters of milieu onvriendelijke chemicaliën. Meststoffen en resten van bestrijdingsmiddelen worden door de bacteriën uit het water gevreten en wat achterblijft, is schoon oppervlakte water. Dit gezuiverde water kan vervolgens worden teruggeleid de natuur in of worden opgeslagen in reservoirs om te worden gebruikt voor huishoudelijke doeleinden. Hierdoor heeft een helofytenfilter de dubbele functie dat het zorg draagt voor het vuil watersysteem en een een tevens een schoon water systeem creëert.

Mede vanwege de relatief lage kosten en de veelzijdige toepassingsmogelijkheden zijn helofytenfilters zeer geschikt voor projecten in ontwikkelingslanden. De drijvende variant biedt uitkomst voor gebieden die regelmatig te kampen hebben met overstromingen en waar op dit moment hard wordt gewerkt aan de ontwikkeling van drijvende land- en woningbouw.

CATEGORY: