Meest recente berichten
Urban-Green building nature - Rotterdam
20391
page-template-default,page,page-id-20391,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Doelstelling

 

Urban Green richt zich als bedrijf niet alleen op de realisatie van meer groen in de stad maar heeft ook een scherpe blik op de beweging die het met zich voort brengt. Het verbeteren van de ruimtelijke ordening door de inbreng van meer groen zorgt ook voor een verbetering van de sociale kwaliteit. Een aspect dat naast het inbrengen van meer natuur in stedelijke gebied uiteindelijk een nog veel belangrijkere rol speelt in onze maatschappij.

 

” Sociale kwaliteit kan worden gedefinieerd als ‘de mate waarin burgers in staat zijn om deel te nemen aan het sociale en economische leven, onder condities die hun welbevinden en individuele potenties stimuleren’. Het concept is opgebouwd en kan worden geanalyseerd in vier componenten: zelfredzaamheid,sociale cohesie, sociale insluiting en sociaaleconomische zekerheid ” (wikipedia)

 

In ons onderbewustzijn functioneren wij als mensen simpelweg beter onder condities die ons welbevinden. Het leven tussen en met groen is daarom een noodzaak die wij gezamenlijk moeten zien aan te pakken of op te lossen. Als een ieder zijn steentje daar aan bijdraagt creĆ«ren we met elkaar een fijnere leefomgeving. Dit maakt het dan ook zo belangrijk dat de inzet van deze ‘beweging’ wordt gedaan vanuit grotere samenwerkingsverbanden. Urban Green manifesteert zich als de spil in het web en zorgt voor de samenwerking tussen betrokkenen en belanghebbenden en houdt tegelijkertijd met zijn expertise een kritisch oog op het eindproduct.